Telefon 0332 560 060

Avion Inchiriat – Ce aeronave folosesc vedetele și cine are licență de pilot

Cei mai mulți dintre noi avem posibilitatea ca, cel mult, să zburăm cu un avion de linie. Unii ”muritori de rand” isi permit chiar si un avion inchiriat. Cele mai cunoscute vedete, in schimb, dețin propriile avioane private cu care se deplasează. Mai mult, actori precum John Travolta sau Tom Cruise au licențe de pilot și pot prelua singuri manșa.

Angelina Jolie

avion inchiriat, angelina jolie

La fel ca John Travolta și Tom Cruise, Angelina Jolie are licență de pilot din 2004. De fapt, a plătit aproximativ 334.000 de dolari pentru a achiziționa un Cirrus SR22-G2 cu un singur motor. Jolie a decis să devină pilot datorită fiului ei, Maddox. Ea declara: ”De fiecare dată când Mad vede un avion, el este uimit… Dacă aș putea învăța să pilotez un avion până împlinește 4 ani, aș fi un fel de Superman pentru el”.

Jim Carrey oferă avion de inchiriat Gulfstream V

avion inchiriat, jim carrey

Îndrăgitul comedian Jim Carrey deține un Gulfstream V de 41 de milioane de dolari. Un purtător de cuvânt al companiei a menționat că „Proprietarii privați ai unui Gulfstream V sunt un grup destul de exclusivist”. Prețul avionului se depreciază în timp. Prin urmare, Carrey își închiriază GV-ul pentru 8.000 de dolari pe oră pentru zboruri charter atunci când nu îl utilizează în interes propriu.

John Travolta

avion inchiriat, travolta

Pe lângă excelența sa în actorie, John Travolta este de fapt și un pilot celebru. De fapt, se spune că zboară aproape în fiecare zi. Antrenat atât în aeronave multimotor cât și cu un singur motor, Travolta deține și, evident, zboară cu cinci aeronave proprii: un avion privat Boeing 707 (5 milioane de dolari), un Eclipse 500 (2,15 milioane de dolari), un Bombardier Challenger 601 (1,5 milioane de dolari), și două GII Gulfstream (ambele în jur de 185.000 USD). Un alt aspect interesant este că Travolta locuiește într-un complex inedit de locuințe din Florida. Aici, proprietarii au locuri de parcare pentru… propriile avioane.

Taylor Swift

avion inchiriat, taylor swift

Cu o avere de aproximativ 400 de milioane de dolari, Taylor Swift este în prezent cea mai bine plătită celebritate din lume. Prin urmare, pentru a-și menține apariția și „aspectul”, ea a achiziționat două avioane de la compania Dassault. Falconul ei 900 a costat 40 de milioane de dolari, în timp ce mai micul Falcon 50 a fost cumpărat cu o sumă între 1 și 5 milioane de dolari.

Jackie Chan

avion inchiriat,

„Legacy 650 este perfect pentru călătorii lungi și are tot ce am nevoie la bord. Legacy 650 este futurist și sunt nerăbdător să zbor cu aeronava reală”, a menționat Jackie Chan la achiziționarea cu suma de 20 de milioane de dolari a unui Embraer Legacy 650. Cu cuvinte atât de calde despre aeronava sa, trebuie menționat și că Chan este un ambasador pentru această marcă de avioane.

Celine Dion

avion inchiriat,

Celine Dion se bucură de zboruri extravagante datorită Bombardier-ului BD-700 de 42 de milioane de dolari. Avionul poate transporta până la 14 pasageri. În realitate, artista poate invita doar 13 persoane la zbor. Asta pentru că bucătarul ei personal se află mereu la bord în cazul în care Celine Dion dorește o gustare în timpul cursei.

Oprah

avion inchiriat,

HARPO – Compania de producție a lui Oprah, a achiziționat în numele ei un avion cu reacție VIP (de afaceri) Global Express XRS (de 42 de milioane de dolari), construit la comandă. Pentru ca superstarul mass-media să zboare în jurul globului, deseori este necesară doar o singură alimentare cu combustibil. Interiorul este compus în întregime din piele și are spațiu pentru a găzdui o bucătărie și o baie aeriană.

Mark Zuckerberg zboară cu avion inchiriat

avion inchiriat,

În urma scandalului Cambridge Analytica din 2018, Facebook a stabilit că Mark Zuckerberg avea nevoie de securitate suplimentară. Se spune că Facebook a cheltuit aproximativ 23,4 milioane de dolari pentru securitatea lui Zuckerberg în 2019. Deși ”Zuck” nu deține propriul avion, compania cheltuiește 2,3 milioane de dolari anual pentru avioane inchiriate pentru CEO.

Harrison Ford

Harrison Ford este un alt pilot autorizat de pe această listă. ”Zborul este ca muzica bună… Înalță spiritul și este o libertate însuflețitoare”, a menționat actorul cunoscut pentru seria Star Wars. Ford deține opt avioane, unul dintre ele fiind un avion cu reacție Cessna 680 Sovereign, care costă 18 milioane de dolari. „Îmi plac mașinile, iubesc comunitatea aviației… Am avut avioane și aveam piloți care zburau pentru mine, dar în sfârșit mi-am dat seama că se distrau mai mult decât mine”, a spus Ford.

Spielberg, Gates, Branson - Avion inchiriat sau aeronave personale?

Steven Spielberg

La fel ca Oprah, Steven Spielberg a cheltuit la un moment dat 42 de milioane de dolari pe un Bombardier Global Express XRS. Aeronava are capacitatea de opt până la paisprezece pasageri. XRS este capabil să zboare timp de 16 ore consecutive la o altitudine maximă de croazieră de 51.000 de picioare.

Bill Gates

Fiind în mod constant printre primii cinci cei mai bogați oameni din lume, Bill Gates trebuia să se răsfețe pentru toată munca depusă. Astfel, a cheltuit ”mica” sumă de 40 de milioane de dolari pentru achiziționarea unui avion Bombardier BD-700 Global Express. Avionul este capabil să zboare 6.000 de mile marine fără realimentare. Este dotat cu avionică Rockwell Collins Pro Line Fusion care permite unii din cei mai eficienți timpi de zbor posibili.

Richard Branson

Nu ar trebui să ne surprindă faptul că Sir Richard Branson alege ramura aeriană comercială a companiei sale, Virgin Atlantic, pentru zborurile lungi. Cu toate acestea, pentru transportul său personal și privat, Branson zboară cu un Dassault Falcon 50 EX - cu siguranță pentru a merge la casa sa din Insulele Virgine Britanice, Insula Necker.

Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld este coproprietar a trei avioane private printr-un program de proprietate comună NetJets. El deține în comun două avioane Bombardier Challenger evaluate la 30 de milioane de dolari, respectiv 22 de milioane de dolari, precum și un Cessna 680 mai vechi. Jerome "Jerry" Seinfeld (n. 29 aprilie 1954) este un actor, scenograf și producător de film american. S-a născut în Brooklyn, New York, într-o familie de evrei; tatăl său, Kálmán, era originar din Ungaria, iar mama sa, Betty, din Siria. Este un comic de tip „observator”, comedia sa bazându-se pe observații de multe ori evidente din viața cotidiană. Faima i-a fost adusă de sitcom-ul Seinfeld, în care l-a interpretat pe Jerry Seinfeld, o caricatură a propriei sale persoane, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de Aur în 1994.

Tom Cruise

Nu suntem siguri de unde a venit dragostea lui pentru zbor, dar Top Gun trebuie să fi avut cu siguranță un rol. Din 1994, Cruise are licența de pilot. Cruise deține un avion de luptă P-51 Mustang din cel de-Al Doilea Război Mondial. În hangarul său se mai află și un Gulfstream IV-SP, care este mai bine cunoscut ca G4. Se spune că Cruise a plătit 20 de milioane de dolari pentru avion, dar, ca să fim cinstiți, aeronava este dotată cu propria sa sală de cinema, jacuzzi și sistem de filtrare a aerului pentru a aduce aer proaspăt în cabină la fiecare două minute.

Elon Musk - Avion inchiriat sau jet personal de lux?

De când a lansat companiile sale de succes, Tesla și SpaceX, la începutul anilor 2000, Musk a zburat exclusiv în privat.. Interesant este că Tesla a plătit 700.000 de dolari pentru a acoperi unele dintre costurile de călătorie cu avionul ale lui Musk. În 2018, Elon Musk a înregistrat 150.000 de mile parcurse cu aeronava Gulfstream G650ER în valoare de 70 de milioane de dolari.

Larry Ellison

Pe lângă achiziționarea întregii insule hawaiane Lanai, co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, este și pilot licențiat. De la 13 ani, fiul său David zboară cu el. În prezent, David Ellison este, printe altele, pilot cascador. Acestea fiind spuse, Larry deține un MiG-29 sovietic dezafectat și un SIAI-Marchetti S. 2.11. Aeronava MiG-29 nu poate fi pilotată în America deoarece este „considerată o armă de foc” de către guvernul Statelor Unite.

Jeff Bezos și The Rock - Nici ei nu au nevoie de avion inchiriat

Jeff Bezos

Poplar Glen, holdingul lui Jeff Bezos, deține Gulfstream G650ER-ul fondatorului Amazon. Avionul este capabil să găzduiască opt persoane și a costat 65 de milioane de dolari.

Dwayne ”The Rock” Johnson

Când Dwayne „The Rock” Johnson trebuie să călătorească undeva, o face cu Gulfstream G650. Nu este clar dacă deține aeronava sau o închiriază, dar dacă este prima variantă, este posibil să fi cheltuit până la 65 de milioane de dolari pe ea! Dar hei, dacă îți poți permite să călătorești cu atât de mult stil, de ce nu?

No Comments Yet.

Leave a comment